Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epres rebarbara lekvár recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 adag
» 75 dkg eper / már felaprítva
» 25 dkg rebarbara / már felaprítva
» 1 / 2 kg cukor
» 1 csomag dzsemfix 2 : 1
» Nátrium- benzoát
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosom, az epret négyfelé a rebarbarát hámozás után szeletekre vágom fel.
Egy magasfalú edénybe a gyümölcsöket belerakom , elkeverem, lassú tűzön elkezdem főzni, közben kevergetem.
Amikor már kissé megfonnyadt, akkor leveszem a tűzről és mixerrel pépesítem az egészet.
A cukrot és a dzsemfixet elkeverem majd a pépesített gyümölcshöz keverem, addig keverem , míg majdnem feloldódik a cukor benne.
Most visszateszem a tűzre és kevergetés közben felfőzöm.
Ha hab keletkezik a tetején azt leszedem közben.
Egy tányérra kiveszek egy kiskanállal a kész lekvárból, ha kis idő múlva kocsonyásodik akkor lehet tölteni az üvegekbe.
Kis merőkanállal az üvegekbe töltöm a lekvárt, minden üveg tetejére teszek egy mokkáskanálnyi na-benzoátot, majd lekötöm celofánnal+ rácsavarom a fém tetejét.
Dunsztolás:
Egy lapos lábasba rakom a még meleg üvegeket, felöntöm meleg vízzel, de csak az üvegek magasságának 3 / 4 részéig.
Amikor forr a víz, leveszem a hőt, s 20 percig lassan főzöm még.
Utána kikapcsolom a gázt,s a lábasban hagyom kihűlni a lekvárt.
Másnap a kamrába rakom a végleges helyére
Megjegyzés / tipp:

Ennek a lekvárnak több ízesítésű változata is van.
-1 kg eper + 2-3 cm-nyi reszelt gyömbér.
-75 dkg eper + 20 dkg ribizli
-50 dkg eper + 50 dkg málna / leszűrve a magoktól /

Nagyon finom lekvár, a család nagyon szereti.
0 komment 1 ember kedveli ibolya58
2012.06.06 22:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gyümölcsöket megmosom, epret négyfelé, rebarbarát hámozás, magasfalú edénybe, gyümölcsöket belerakom, dzsemfixet elkeverem, pépesített gyümölcshöz, cukor benne, tányérra kiveszek, kész lekvárból, üvegekbe töltöm, mokkáskanálnyi na-benzoátot, lapos lábasba, üvegek magasságának, lábasban hagyom, kamrába rakom, végleges helyére, lekvárnak több, család nagyon, mokkáskanálnyi, kocsonyásodik, merőkanállal, magasságának, gyümölcsöket, visszateszem, gyümölcsöket, kiskanállal, megfonnyadt, gyümölcshöz, kikapcsolom, kevergetés, celofánnal, rebarbarát, kevergetem, szeletekre, keletkezik, felaprítva, felaprítva, rácsavarom, feloldódik, Dunsztolás, dzsemfixet, pépesített, elkeverem, belerakom, adag, eper felaprítva, rebarbara felaprítva, cukor, csomag dzsemfix, Nátrium- benzoát,
Tojáslikőr
0 komment 3 ember kedveli
Karfiollal rakott karaj
0 komment 2 ember kedveli
Barátok sütőtökös palacsintatortája
0 komment 2 ember kedveli
Isteni puha pogácsa
2 komment 14 ember kedveli
SÓBAN SÜLT HAL
0 komment 3 ember kedveli
Pilóta keksz
0 komment 2 ember kedveli
Rusei sapkák
0 komment 7 ember kedveli
Rántott karfiol.
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás kókuszsapkás sütemény!
0 komment 8 ember kedveli
Zöldséges-sonkás aszpik
0 komment 5 ember kedveli
Diós és mákos beigli!
1 komment 12 ember kedveli
Marha, meggymártással
0 komment 1 ember kedveli
Alföldi vargabéles...
0 komment 14 ember kedveli
Káposztás rétes, borsos mártással
0 komment 6 ember kedveli
Saláta tojással és fűszeres öntettel...
0 komment 10 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött pogácsa
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.